Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

2021-08-02 08:37:00

На Урядовому порталі оприлюднено Постанову «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва», яка затверджує Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Йдеться про встановлення єдиних норм для створення електронних документів, а також надання (отримання) адміністративних й інших послуг у сфері будівництва в електронній системі.

 

Довідково

Постанову «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» було схвалено на засіданні Уряду 23 червня. Вона набрала чинності 1 липня, крім п.88 Порядку, який набрав чинності з 1 серпня 2021 року та абзацу 13 підпункту 2 п.60 та п.174, які набирають чинності з 1 жовтня 2021 року.

З 1 серпня 2021 року в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) реалізовано три масштабних оновлення, які торкнуться проектних організацій, органів присвоєння адрес і технічних інвентаризаторів.

Оновлення реалізовано на виконання вимог законодавства щодо цифровізації будівельних послуг.

 

Перелік оновлень:

  • відтепер проєктна документація щодо всіх об’єктів будівництва та відомості про проведену технічну інвентаризацію завантажуються до ЄДЕССБ;
  • присвоєння, зміна, коригування, анулювання адреси об’єкта будівництва та об’єкта нерухомого майна тепер здійснюється також через ЄДЕССБ.

Реалізація оновлення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відбувається у межах співпраці з Міністерством розвитку громад та територій й Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки USAID/UK Aid проєкту «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах».

Відповідні навчальні матеріали для проектних організацій і технічних інвентаризаторів розміщені на сайті е-системи.