Варшава форум

2023-07-31 12:47:00

ТОВ «Експертиза МВК» взяло участь у ІІ Будівельному форумі, який відбувся14 жовтня 2022 року у Варшаві. Форум був організований UNITYHUB LAWYERS спільно з Польською торговою Палатою та об’єднав представників будівельної галузі та фінансових інституцій з Польщі, України, Ташкенту, Казахстану та інших країн.

Основною темою для обговорення стала поточна ситуація на польському будівельному ринку через призму війни в Україні, а також перспективи його відновлення.

Польська ділова спільнота висвітлювала можливості здійснення господарської діяльності та види підтримки для українських будівельних компаній, які через війну змушені були провести релокацію свого бізнесу на територію Польщі. Обговорювались також інструменти для прийняття рішень компаніями у кризових ситуаціях, ризики і можливості, які пропонуються польським будівельним ринком.

Значну частину форуму було присвячено можливостям Польщі як базі для відновлення України, оскільки Польща – країна, яка найбільше відчула вплив війни на будівельну галузь.

Обговорювалась також процедура здійснення публічних закупівель на території Польщі, її етапи та особливості у порівнянні з українською.

Підтримка Україні у війні з Російською Федерацією, спільне бажання у якнайшвидшому її завершенні, а також віра у перемогу відчувалась у доповідях кожного спікера, які завершували свої промови гаслом «Слава Україні».